Larp Tijdlijn

Een overzicht van de LARP artikelen

Monitor Celestra
Monitor Celestra
Milsim
Wat is Nordic Larp nu eigenlijk precies ?
Passionfruit: spel rondom een “verboden vrucht”
Knooppunt van de internationale larp scene

Monitor Celestra

Dinsdagmiddag 1 april meldde ik mij bij Maritiman, het scheepvaartmuseum in Göteborg. Tijd om een beetje de toerist uit te hangen; op het programma stond een rondleiding over de Småland, een oude destroyer van de Zweedse marine. Met deze destroyer was iets bijzonders aan de hand: in 2013 was het ding gehuurd voor een inmiddels roemrucht event, Monitor Celestra ... de Battlestar Galactica larp. Nu ben ik al een tijdje van...
Read More

Milsim

Sommige mensen zijn misschien bekend met de spaceship bridge simulator Artemis; een stuk software waarmee je eigenlijk de brug van een ruimteschip kunt naspelen. Ik ben zelf al een tijdje van plan om dit eens te gebruiken in een larp, dus ik was erg enthousiast toen ik Artemis op het programma zag staan. Echter, het bleek hier te gaan om een andere Artemis. Gelukkig was deze Artemis bijna even cool...
Read More

Wat is Nordic Larp nu eigenlijk precies ?

Na de Week in Gotheborg en de Edularp conferentie werd het dan eindelijk tijd voor Knutepunkt zelf. Een mooi moment om eens stil te staan bij het begrip "Nordic Larp". Iedereen heeft het hier altijd over, maar wat is het nu eigenlijk precies ? (more…)
Read More

Passionfruit: spel rondom een “verboden vrucht”

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert. Het eerste spel dat ik speelde in Gotheborg was dan ook de kleinste larp die ik ooit gespeeld heb: slechts 3 deelnemers. Echter, voor het thema van deze larp is 3 precies genoeg: vreemdgaan. Dit lijkt misschien een wat merkwaardig thema, maar nordic larp's zijn een stuk breder dan de gebruikelijke fantasy- en sf dingen die je in Nederland ziet....
Read More

Knooppunt van de internationale larp scene

Edit Post Finland in april kan je verrassen. Terwijl we in Nederland al wekenlang de voorjaarsbloemen zien bloeien, zijn de meren daar nog bedekt met ijs en liggen er royale hopen sneeuw tussen de bomen. En bomen hebben er ze er genoeg, zoals ik ervaarde. Je ziet door al die bomen het bos niet meer … of liever gezegd, het hotel waar je al een tijdje naar op zoek bent....
Read More